Tuinontwerper Zwolle
Magnolia Tuinontwerp – Nienke Plantinga

E-mail tuinontwerper

Magnolia Tuinontwerp
Nienke Plantinga
Tuinontwerper
Tel: 06 – 41128873
www.magnolia-tuinontwerp.nl

Mail of bel Nienke Plantinga voor een vrijblijvend gesprek

Tuinontwerper in Zwolle Magnolia Tuinontwerp

Nienke Plantinga is tuinontwerper in Zwolle. Met haar eigen tuinontwerpburo Magnolia Tuinontwerp bent u hier aan het juiste adres voor een natuurlijke én persoonlijke tuin in Zwolle en daarbuiten.

Over Nienke Plantinga
Nienke Plantinga spendeert het liefst al haar tijd in de tuin. Privé en beroepsmatig. Haar passie voor groen probeert zij zoveel mogelijk met anderen te delen en over te brengen: ontspannen in de tuin, groen beleven en gezond en lekker eten uit de eigen moestuin. Dat is waar Magnolia Tuinontwerpburo voor staat.

Groene Tuinen met sfeer
Nienke creëert graag ook voor jou een groene sfeervolle tuin met een goede basis die bij jouw gezinssituatie past voor nu en in de toekomst. Ze streeft ernaar tuinen te ontwerpen die ook echt bij de gebruikers passen.

Nienke maakt uiteenlopende tuinontwerpen voor particuliere tuinen van natuurlijk tot strak met respect voor de natuur. Ook voor zakelijke tuinen maakt zij groene en duurzame tuinontwerpen met weining onderhoud.

Tuinen met ruimte voor planten, vogels, bijen en vlinders waardoor natuurlijke kringlopen gestimuleerd worden die zorgdragen voor een betere kwaliteit van bodem en planten.

Een greep uit Nienke’s portfolio: een weelderige bloementuin in Dalfsen, een statige villatuin in Twello, een parkachtige natuurtuin, een schoolplein omgetoverd in een zwemvijvertuin en een landelijke stadstuin in Hattem.

Nienke’s werkwijze
De basis voor een geslaagde nieuwe tuin begint met het gratis inventarisatiegesprek. Nienke luistert naar jouw wensen, eisen en stijl. In haar ontwerpstudio maakt Nienke eerst een schetsversie om terug te koppelen, daarna werkt zij het definitieve tuinontwerp in kleur op A3 (of A2) formaat inclusief materiaalkeuze, matenplan, beplantingslijst met afbeeldingen en sfeerbeelden. Nienke komt hiervoor minimaal 2 keer bij je thuis. Nienke kan aanvullend ook een verlichtingsplan maken en eventueel de realisatie coördineren.

Online tuinontwerp
Nienke kan door deze online dienst voor klanten uit Zwolle tot in Heerlen tuinen ontwerpen. Neem contact met Nienke op voor meer informatie.

Nieuwe beplanting
Wil je niet je hele tuin op de schop, maar wel een nieuwe look met nieuwe beplanting? Het uitkiezen van de juiste planten vergt veel plantenkennis. Nienke maakt graag een pakket voor je klaar met planten voor kleur & groen in alle 4 seizoenen. Een deel van de bestaande planten kan eventueel worden hergebruikt.

Tuinonderhoudsboek
Wil je zelf het onderhoud van je tuin doen, maar weet je niet precies wat en wanneer je dit moet doen? Maak nu een afspraak en Nienke komt graag langs voor een inventarisatie van de planten in je tuin. Op basis hiervan maakt zij voor €119 een onderhoudsboekje. Wanneer je zelf een lijst van de aanwezige planten maakt en toestuurt, maakt Nienke dit onderhoudsboekje voor €79.

Natuurlijke tuinen volgens Permacultuur-principe
Als extra aanbod kan Nienke een tuin op basis van de Permacultuur-principes ontwerpen. Deze principes staan voor duurzaamheid, cradle-to-cradle, het vormgeven van natuurlijke kringlopen. Door met de natuur mee te denken en te werken voorkom je veel onderhoud aan de tuin en plagen en ziekten. Op basis van een natuurlijk tuinontwerp kun je veel inheemse planten kiezen die inheemse diersoorten lokken naar jouw “mini-reservaat”. Op de tuinenwedstrijden in het engelse Chelsea krijgen de tuinen die de natuur nabootsen de hoogste waarderingen. Deze tuinen hebben haar inziens steeds meer de toekomst!

Kosten
Tuinontwerp Voor een indicatie van de kosten voor een tuinontwerp klik hier

Klantreacties
“Nienke heeft van haar passie haar werk gemaakt. Nu doet ze haar werk met passie. Ze heeft voor ons een tuinontwerp gemaakt dat praktisch en esthetisch tegelijkertijd is, voor kind en volwassene. Dik tevreden!” Cees Vogelvanger

U kunt Tuinontwerper Zwolle Nienke Plantinga van Magnolia Tuinontwerp inschakelen voor tuinontwerp, beplantingsplan, verlichtingsplan en tuinaanleg.

Tuinontwerper of tuinarchitect in Zwolle

Wist je dat de titel tuin- en landschapsarchitect beschermd is door de wet en dat een tuinontwerper zich niet zomaar tuinarchitect mag noemen? Een tuin- en landschapsarchitect houdt zich veelal bezig met vraagstukken over landschap en ruimtelijke ordening en werken veelal bij gemeentelijke instellingen of runnen zelf een tuinarchitectenbureau met personeel. Als je een tuinontwerp nodig hebt, ben je in uitstekende handen bij één van de tuinontwerpers op dit platform. Veel van hen volgden een HBO opleiding aan het Van Hall Instituut in Leeuwarden, de Internationale Agrarische Hogeschool Larenstein in Velp en Deventer of de huidige opleiding Hogeschool Van Hall Larenstein in Velp. Alle tuinontwerpers zijn professioneel, vakkundig, ervaren en gepassioneerd én helpen je graag aan een nieuwe tuin.

Neem vrijblijvend contact op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.