Tuinontwerper Arnhem
Hortus Magnificus – Els de Weijer

E-mail tuinontwerper

Hortus Magnificus
Els de Weijer
Tuinontwerper
Tel:06-24548551
www.elsdeweijer.nl

Bel of mail Els de Weijer voor een kennismakingsgesprek

Tuinontwerper in Arnhem Hortus Magnificus

Hortus magnificus betekent ‘prachtige tuin’, en dat is precies wat Els de Weijer voor u wil maken.

Over Els

Els was 14 jaar docent ruimtelijke vormgeving aan de opleiding Mode en Kleding van het Middelbaar Beroepsonderwijs toen zij besloot de opleiding tot hovenier te volgen. Zij werkte eerst bij een tuinarchitect en sinds 2002 heeft zij haar eigen bureau voor tuinarchitectuur. Haar werk is haar hobby. Of andersom. Zelfs tijdens vakanties vindt Els de Weijer niets leuker dan tuinen bezoeken.

Werkwijze

In het kennismakingsgesprek, dat vrijblijvend en gratis is, inventariseert Els de wensen van de opdrachtgever. Zij probeert een beeld te krijgen van hoe de mensen wonen of werken, hoe zij hun tuin willen gebruiken en van welke stijl en vormen zij houden. Deze wensen worden vormgegeven in het ontwerp. Belangrijk daarbij zijn de functionele aspecten zoals de plaats van het terras, de looproutes en de plaats van de zon. Daarnaast worden de ruimtelijke mogelijkheden van de tuin en uiteraard de smaak van de opdrachtgever meegenomen. De tuin krijgt als basis een stevige structuur. Later worden beplanting en andere elementen zoals belichting en ornamenten toegevoegd, die de structuur ondersteunen en versterken.

Els vindt het belangrijk goed te luisteren naar de opdrachtgever en zijn wensen te vertalen in een optimale vormgeving, rekening houdend met de praktische mogelijkheden van de tuin.

De manier waarop Els werkt is intensief en betrokken. Voor haar is het vormgeven van de tuin een proces waarbij de opdrachtgever en de vormgever nauw samenwerken. Zij kan ook begeleiden bij de uitvoering van het ontwerp. Immers, ook de wijze waarop de hovenier het ontwerp uitvoert is belangrijk voor een optimaal eindresultaat. Els heeft hiervoor contacten met een aantal zeer vakbekwame hoveniersbedrijven.

Van alle seizoenen vindt Els de winter het belangrijkste, omdat dan de struktuur van de tuin het duidelijkst naar voren komt. Ook in de winter moet een tuin mooi zijn om naar te kijken, in andere seizoenen moet je er prettig in kunnen leven.

Tuinontwerp

Wilt u een op maat gemaakt tuinontwerp in de sfeer die helemaal bij u en uw manier van leven past? Dan kunt u door Els een ontwerp laten maken. Tijdens het kennismakingsgesprek kunt u uw wensen kenbaar maken en laat zij u zien hoe zij werkt. Elke tuin die Els ontwerpt is anders, want geen tuin, geen huis en geen opdrachtgever is hetzelfde. U krijgt twee verschillende ontwerpen om diverse mogelijkheden te laten zien. Daarna wordt het definitieve ontwerp in onderling overleg samengesteld.

Beplantingsplan

Ook bij een beplantingsplan wordt uitgegaan van de wensen van de opdrachtgever. Het kleurenpalet en de omstandigheden van de tuin zijn hierbij uitgangspunt. En natuurlijk de opeenvolgende bloei van de planten. Beplanting kan ook onderhoudsarm zijn. Leuk om te weten: een door Els ontworpen tuin heeft in 2015 van Floralia de prijs voor mooiste voortuin gekregen.

Advies

Soms is er niet een heel plan nodig voor de tuin, maar heeft u advies nodig voor een moeilijk hoekje in de tuin. U kunt Els dan ook om advies vragen op basis van uurtarief. Els wordt ook op regiebasis gevraagd voor realisatiebegeleiding en offerte-beoordeling.

Lezing ‘Geschiedenis van de Tuinarchitectuur’

Tijdens deze lezing neemt Els u mee op een reis door de tijd. Hoe ontstonden eeuwen gelden de eerste tuinen, welke planten gebruikte men en hoe ontwikkelde de tuinarchitectuur zich. We beginnen in de oudheid, bespreken de Romeinse tuin, zien foto’s van het prachtige Alhambra, bezoeken tuinen uit de renaissance in Italië en baroktuinen in Frankrijk en nog veel meer. Els laat zien hoe maatschappij, politiek, kunst en tuinarchitectuur in de loop der eeuwen met elkaar verweven zijn. We eindigen bij een hedendaagse kunstenaar die al deze elementen in zijn werk terug laat komen. De lezing duurt anderhalf uur.

Contact

Heeft u interesse, vragen of wilt u weten of Els de Weijer van Hortus Magnificus iets voor u kan betekenen?
Bel 06-24548551 of stuur een mail via het contactformulier.

U kunt Tuinontwerper Arnhem Els de Weijer inhuren voor tuinontwerp, beplantingsplan, tuinadvies, workshops en lezingen.

Mail of bel Tuinontwerper Arnhem voor een vrijblijvende kennismaking.
AlleTuinontwerpers.nl : tuinontwerpers voor een persoonlijk tuinontwerp in je regio.

Heeft u ook een interieurstylist voor binnen in huis nodig? Kijk dan eens bij interieurstylist Arnhem op AlleStylisten.nl.

Neem vrijblijvend contact op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.