Tuinontwerper Leiden
Lieke Langezaal Tuinarchitectuur

E-mail tuinontwerper

Lieke Langezaal
tuinarchitect
#3.890131.018
Tel: 06 29709652
www.tuin-architectuur.nl

Bel of mail Lieke voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek

Tuinarchitect in Leiden – Lieke Langezaal

Lieke Langezaal is tuinarchitect in Leiden. Zij is opgeleid in Wageningen als tuin- en landschapsarchitect en omgevingspsycholoog. Het ontwerpen van een tuin is iedere keer weer een feestje, je maakt iets waar mensen (en dieren) blij van worden. Het is al zo vaak bewezen dat planten bijdragen aan het welbevinden. Laat Lieke van uw tuin een heerlijke plek maken, van een piepklein balkon tot een grote landschappelijke tuin. Wordt het een tuin vol bloeiende planten, een eetbare tuin, een verstilde plek om tot rust te komen, een speel tuin, een onderhoudsarme tuin? Laat je verrassen met een goed ontwerp!

Hieronder kunt u 8 projecten bekijken. Na deze projecten leest u meer over Lieke’s werkwijze.

Tuinen in allerlei soorten

Tuinen… ze zijn er in allerlei soorten, voor elk wat wils. Van strak aangelijnde bloemperkjestuinen tot kleine oerwouden, van tuinen om stil naar te kijken tot “ruige” tuinen die, deels, op het geluk van een kinderschaar zijn afgestemd.

“Ik ontwerp echte tuinen vol leven. Tuinontwerp biedt mij de kans om een buitenruimte te creëren die precies bij u past: een tuin op uw lijf geschreven. Want dat is wat ik met groot plezier doe: ik kijk en ik luister naar uw wensen en ideeën. Het tuinontwerp is een proces dat we samen met elkaar doorlopen. Ik geef goed doordachte voorzetten en zodra u een richting bepaald heeft, geef ik professionele invulling aan uw besluiten. Ik ben jullie helpende hand. Dat is mijn vak. Ik ben Lieke Langezaal, tuinarchitect.”

(inter)nationaal Werkgebied

Lieke heeft al vele tuinen mogen ontwerpen: van Friesland tot Limburg en van Noord-Holland tot in Gelderland. Maar ook in Spanje, Frankrijk, Zwitserland en de Verenigde Staten (New York). Of het nu kleine tuinen zijn of grote; zij ‘doet’ ze beiden. Soms maakt ze kleine tuinen “groot” en grote tuinen juist heel intiem.

Werkwijze

Hoe gaat Lieke te werk? Wel, stap voor stap, zoals het hoort, net als al haar vakgenoten. Het begint met praten, vooral door u, en luisteren, dat is haar taak. Het gaat trouwens om méér dan luisteren: ze zal u moeten kennen om aan te voelen wat er misschien niet gezegd wordt, maar wel in het achterhoofd speelt.

En dan komen er ideeën die Lieke vertaalt in schetsontwerpen. Daarna luistert ze nog eens heel goed naar u en vertaalt dat in een ontwerp. Tenslotte wordt het ontwerp een inrichtingsplan en een beplantingsplan. Als daar behoefte aan is, volgt er ook een lichtplan, een beregeningsplan en/of een onderhoudsplan.

En als de tuin ‘klaar’ is, gaat hij groeien en bloeien en heeft hij onderhoud nodig. En als u het dan echt niet meer weet, dan belt u Lieke op en maken we een afspraak. Want natuurlijk kan ze ook helpen om te zorgen dat de tuin zich ontwikkelt zoals u wilt. Dan bekijken we samen met u wat er gedaan moet worden, een advies of een helpende hand.

Lieke’s filosofie: in een tuin moet altijd iets te beleven zijn, de natuur mag je blijven verbazen.

U kunt Tuinarchitect Leiden Lieke Langezaal inhuren voor tuinontwerp, beplantingsplan, tuinadvies en tuinaanleg. Ingeschreven bij het architecten register als A.M. Langezaal-van Swaay, Rijnsaterwoude, registratienummer 3.890131.018.

Contact opnemen

Bel Lieke Langezaal op 06 29709652 voor een vrijblijvende kennismaking of neem onderaan deze pagina via het contactformulier contact met Lieke op voor meer informatie of het maken van een afspraak.

Neem vrijblijvend contact op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.