Tuinontwerper Leiden
Lieke Langezaal

E-mail tuinontwerper

Lieke Langezaal
tuinontwerper
Tel: 06 29709652

Bel of mail Lieke voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek

Tuinontwerper Leiden – Lieke Langezaal

Lieke’s belangrijkste uitgangspunt is dat het jullie tuin moet worden. Lieke hecht daarom erg veel waarde aan de schetsfase, omdat zij daarin zo veel mogelijk informatie kan verzamelen over jullie wensen. Zij deelt het ontwerpen van een tuin in drie fasen:

1. De schetsfase

Voor deze fase probeert Lieke zo veel mogelijk informatie te verzamelen over jullie wensen en over de tuin en maakt op grond hiervan een aantal tuinschetsen (meestal 3). Deze schetsen moet je zien als praatstukken, Lieke probeert om zo goed mogelijk te begrijpen wat voor soort tuin jullie zoeken en welke vormentaal jullie het meeste aanspreekt.

2. De ontwerpfase

Op basis van de schetsontwerpen gaat Lieke een eerste tuinontwerp tekenen, waarin zij zo goed mogelijk de opmerkingen en aanvullingen op de schetsen verwerkt. Afhankelijk van jullie reactie op de schetsen heeft Lieke 2 à 3 weken nodig om tot een eerste tuinontwerp te komen. Op grond van dit eerste tuinontwerp kunnen meestal al offertes aangevraagd worden bij uitvoerders, om te zorgen dat hier geen tijdverlies ontstaat. Het eerste tuinontwerp bespreekt Lieke met jullie en op basis daarvan komt zij met een definitief tuinontwerp. Dit ontwerp is aanzienlijk gedetailleerder dan de schetsen. Hierin worden ook adviezen gegeven voor de te gebruiken materialen. Uiteraard is de definitieve beslissing aan jullie en kunnen er altijd aanpassingen gemaakt worden.

3. Beplantingsplan

Als laatste maakt Lieke een beplantingsplan, hoewel er gaande het proces uiteraard al over de planten gesproken zal zijn. Het is logisch dat jullie input ook hierin heel groot is. Het beplantingsplan is altijd gebaseerd op keuzes, er zijn oneindig veel mogelijkheden. Lieke stelt een beplantingsplan niet ter discussie, uiteraard kan het ook anders en zal zij zeker helpen waar dat nodig is. Het beplantingsplan wordt zeer uitvoerig gedocumenteerd, zodat het kiezen van alternatieven niet moeilijk hoeft te zijn.

Lieke komt voor de schetsfase één keer naar jullie toe; tijdens de ontwerpfase twee keer en tijdens de aanleg nog eens twee keer. Het beplantingsplan maakt zij op basis van de eerdere gesprekken. De reiskosten brengt Lieke apart in rekening. Blijkt dat jullie Lieke vaker nodig hebben, dan zal zij daar eerst duidelijke afspraken over maken.

Tuinaanleg

Als jullie dat willen kan Lieke de aanleg begeleiden en overleg voeren met eventuele uitvoerders. Natuurlijk maakt zij het liefste een totaal plan, maar het staat jullie uiteraard vrij om op ieder moment te beslissen om zelf verder te gaan.

U kunt Tuinontwerper Leiden Lieke Langezaal inhuren voor tuinontwerp, beplantingsplan, tuinadvies en tuinaanleg.

Contact opnemen

Bel Tuinontwerper Leiden Lieke Langezaal op 06 29709652 voor een vrijblijvende kennismaking of neem onderaan deze pagina via het contactformulier contact met Lieke op voor meer informatie of het maken van een afspraak.

AlleTuinontwerpers.nl : tuinontwerpers voor een persoonlijk tuinontwerp in je regio.

Heeft u ook een interieurstylist voor binnen in huis nodig? Kijk dan eens bij interieurstylist Leiden op AlleStylisten.nl.

Neem vrijblijvend contact op