Tuinontwerper Groningen
Holtjer Tuinontwerp – Monique Holtjer

E-mail tuinontwerper

Holtjer Tuinontwerp
Monique Holtjer
Tuinontwerper
TeL: 06 515 197 04
www.holtjertuinontwerp.nl

Bel of mail Monique Holtjer voor een kennismakingsgesprek

Tuinontwerper in Groningen – Monique Holtjer Tuinontwerp

Monique Holtjer is tuinontwerper in Groningen en zij levert graag een bijdrage aan de realistatie van uw droomtuin. Wilt u nieuwe beplanting in uw tuin of wilt u een compleet nieuwe tuin (laten) aanleggen? Dan bent u bij Monique Holtjer aan het juiste adres voor deskundig advies. U kunt bij Monique terecht voor een beplantingsplan, een schetsontwerp of zelfs een compleet tuinontwerp, inclusief beplantingsplan.

Uw ideeën komen tot bloei in een Holtjer Tuinontwerp

Monique zoekt in haar tuinontwerpen altijd naar een balans tussen natuur, ruimte en functionaliteit. Een heldere vormgeving met een opvallend lijnenspel, een verrassende dieptewerking en een afgewogen kleurencombinatie van bomen, struiken en planten. Schakelt u Monique in, dan krijgt u een sfeervolle tuin die aan al uw wensen voldoet.

Compleet Tuinontwerp

Monique komt vrijblijvend bij u thuis kennis met u maken en inventariseert uw wensen en ideeën. Hierna ontvangt u een gespecificeerd kostenoverzicht. U kiest zelf welke stappen u wilt maken: van schetsontwerp tot aan een compleet tuinontwerp, inclusief beplantingsplan. U kunt ook advies en begeleiding bij de aanleg krijgen. Zodra u een keuze heeft gemaakt ontvangt u van haar een offerte.

Monique komt bij u terug voor 1 à 2 schetsen van een mogelijke indeling en bespreekt deze met u. U kunt ook onderdelen uit de 2 schetsen combineren. De gewenste veranderingen verwerkt Monique in het definitieve tuinontwerp.

In een handzame presentatiemap ontvangt u het uitgewerkte tuinontwerp. Dit bestaat uit een op schaal uitgevoerde plattegrond in kleur, een beplantingsplan en suggesties voor materiaalgebruik en tuinverlichting.

Het beplantingsplan bestaat uit een tekening op schaal met hierop de gekozen beplanting met bloeiwijze en -periode van elke boom. Inclusief een onderhoudsadvies en foto’s van de gehele beplanting.

U kunt de tuin zelf aanleggen of Monique kan u helpen bij de keuze van een hovenier. Indien gewenst kan zij ook advies en begeleiding geven tijdens de aanleg zodat het ontwerp helemaal volgens plan wordt uitgevoerd.

Tuinadvies

Soms zijn enkele aanpassingen al voldoende om een bestaande tuin een metamorfose te geven. Bijvoorbeeld door het verplaatsen en/of vervangen van beplanting of bestrating. Monique loopt samen met u door uw tuin, inventariseert uw ideeën voor verbeteringen en geeft advies hoe u deze het beste kunt realiseren. Informeer bij Monique voor aanvullende informatie hierover.

Schetsontwerp

Een schetsontwerp geeft in grove lijnen de indeling en vormgeving van de tuin weer inclusief een globale omschrijving van de verschillende onderdelen. Het kan voor u een eerste aanzet zijn om uw tuin zelf verder vorm te geven en aan te passen. Desgewenst kunt u er ook een beplantingsplan bij nemen.

Kostenindicatie Tuinontwerp

Een aantal factoren spelen een rol in de definitieve kosten van een tuinontwerp. Kijk op haar eigen website voor een kostenindicatie van een tuinontwerp.

Beplantingsplan

Klopt de indeling van uw tuin wel maar laat de beplanting te wensen over? Monique helpt u graag bij het uitzoeken van nieuwe beplanting. Ze houdt rekening met de seizoenen, de bodemgesteldheid, de afwatering, de ligging van uw tuin en uiteraard uw eigen wensen. Het resultaat is een beplantingspan waarin vorm, kleur en variatie elkaar versterken en zorgen voor een verrijking van uw tuin.

Aanleg beplantingsplan

Als u alleen kiest voor het beplantingsplan kunt u de beplanting aan Monique overlaten zodat elke plek een nummer met bijbehorende beplanting krijgt. De benodigde beplanting kan zij u ook leveren.

Klantreacties

“Na járen van overdenken hoe de tuin toch beter uit de verf kan komen, zagen we in het Dagblad van het Noorden foto’s van en een visie op tuinen, waar we direct enthousiast over waren. Monique Holtjer was de vrouw hierachter met haar bedrijf ‘Monique Holtjer Tuinontwerp’. We hebben na een telefoontje kennisgemaakt en ideeën uitgewisseld. Monique is aan de slag gegaan met haar en onze ideeën en heeft deze verder uitgewerkt. We hebben eindelijk richting met waar we met onze tuin heen willen. De impasse is doorbroken door Monique’s heldere visie, gevoel voor details, en haar luisterend oor. Nu staan we aan de vooravond van ‘de Grote Verandering’. Spannend!”
Sandra en Klaske

Kijk op Monique’s eigen website voor meer referenties van tevreden klanten.

Contact met Tuinontwerper Groningen

U kunt inschakelen voor compleet tuinontwerp, tuinadvies, schetsontwerp en beplantingsplan.
Benieuwd wat Monique Holtjer voor uw tuin kan betekenen? Bel haar voor een vrijblijvende kennismaking bij jou thuis op 06 – 515 197 04 of stuur een mail via het contactformulier.

Tuinontwerper of tuinarchitect in Groningen

U kwam wellicht via het zoekwoord ‘tuinarchitect’ op deze pagina van tuinontwerper Groningen uit. Het gebruik van de titel tuin- en landschapsarchitect is door de wet beschermd. De titel is handig voor diegenen die zich bezig houden met vraagstukken over landschap en ruimtelijke ordening, een tuinarchitectenburo runnen of zich persé met deze titel willen onderscheiden. Als het je passie is om tuinontwerpen voor particulieren te maken (zoals bij deze tuinontwerper uit Groningen het geval is) en je je niet bezig wilt houden met zojuistgenoemde vraagstukken, dan is het logisch dat je de titel tuin- en landschapsarchitect achterwege laat. Het gros van de tuinontwerpers op dit platform volgde een HBO opleiding aan het Van Hall Instituut in Leeuwarden, de Internationale Agrarische Hogeschool Larenstein in Velp en Deventer of de huidige opleiding Hogeschool Van Hall Larenstein in Velp. Eén ding staat vast: de tuinontwerpers op dit platform zijn stuk voor stuk professioneel, vakkundig, ervaren en gepassioneerd en helpen u graag aan een nieuwe tuin.

Neem vrijblijvend contact op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.