Tuinontwerper Apeldoorn
Henriëtte Pieterson Studio voor Tuinontwerp

E-mail tuinontwerper

Henriëtte Pieterson Studio voor Tuinontwerp
Ruurlo / Gelderse Achterhoek
Tuinontwerper

Bel of mail Henriette Pieterson voor een oriëntatiegesprek

Tuinontwerper in Apeldoorn | Henriette Pieterson

Henriette Pieterson, Studio voor Tuinontwerp levert creatieve ontwerpen voor de tuin die bij u past

Van enkele tips, een schets tot een compleet ontwerp, alles is mogelijk. Uw budget is daarbij uitgangspunt. Voor elke wens, ongeacht de grootte van uw tuin, is een oplossing. Het eerste gesprek ter kennismaking is gratis.

Is uw tuin niet naar uw zin; blijft u planten kopen die toch een ander effect hebben dan verwacht; heeft u een huis laten bouwen en wilt u een tuin in dezelfde sfeer, Henriëtte Pieterson kan u daarbij helpen. Een sterke structuur voor uw tuin en een uitgebalanceerd beplantingsplan vormen de basis waar u jaren mee vooruit kunt.

Over Henriëtte
Als stadskind bracht Henriëtte mooie vakanties door bij haar grootouders op het platteland in de Achterhoek. Haar liefde voor het buitenleven is daarna nooit meer weggegaan. Henriëtte studeerde in Boskoop aan de Rijks Hoge School voor Tuin- en Landschapsinrichting, richting ontwerpen. Haar passie voor tuinen heeft zich daar ontwikkeld. Het ontwerpen van tuinen voor mensen in haar directe omgeving heeft altijd naast haar werk als groenontwerper bij verschillende gemeenten bestaan. Na een korte periode bij een tuinarchitectenburo is Henriëtte in 2012 haar eigen Studio voor Tuinontwerp gestart. Zij woont in Ruurlo nabij Apeldoorn in de Gelderse Achterhoek.

Werkwijze
Graag zou Henriëtte eens, geheel vrijblijvend, met u van gedachten wisselen. Tijdens het eerste gesprek kijken jullie naar foto’s van tuinen en praten over stijl, smaak, wensen, ideeën, verwachtingen, budget en onderhoud. Vooraf is het handig als u over deze onderwerpen nadenkt aan de hand van een wensenlijst die u van Henriëtte krijgt.

Na het gesprek krijgt u een verslag van hetgeen er is besproken in de vorm van een offerte. Als u zich hierin kunt vinden, volgt er een tweede afspraak. Jullie bespreken dan één of enkele schetsontwerpen waarbij jullie kijken of Henriëtte op de goede weg zit. In deze fase kunnen, afhankelijk van de afspraken, mogelijk nieuwe ideeën opborrelen die nog verwerkt kunnen worden waarna een tweede presentatie volgt. Daarna verwerkt zij de laatste aanpassingen, indien nodig, in een definitief ontwerp.

Hierna volgt een gesprek over het matenplan en het beplantingsplan. Tot slot maakt Henriëtte een onderhoudsplan voor de tuin met de mogelijkheid van een uitleg ter plaatse als de tuin is aangelegd.

Tijdens de aanleg is het wenselijk dat Henriëtte contact houdt met de hovenier zodat het gewenste eindresultaat wordt bereikt. Daarnaast kan zij helpen met het uitzetten van de beplanting als u uw tuin zelf inplant. Deze extra’s worden in de offerte genoemd als mogelijkheden.

Na elk in de offerte genoemd onderdeel is er een keuzemoment van doorgaan, onderdelen overslaan of het proces afronden.

Compleet Tuinontwerp
Een compleet uitgewerkt tuinontwerp bestaat uit de volgende onderdelen:
● Enkele schetsontwerpen die een indeling van de tuin weergeven, om ideeën voor de tuin op te doen of als praatprent om te komen tot een definitief ontwerp;
● Een definitief ontwerp dat nauwkeuriger is uitgewerkt, waarbij al uw wensen naar uw tevredenheid zijn ingepast;
● Een matenplan waarmee de hovenier of uzelf alle verharding en bouwkundige elementen kan aanleggen, naast een matenplan zijn er detailtekeningen van alle bouwkundige onderdelen;
● Een beplantingsplan waarop de plaats, de soort, de hoeveelheden en de onderlinge plantafstand van de planten is aangegeven, hierbij hoort een plantlijst die tevens bestellijst is en een overzicht van de beplanting in hoogte, kleur en bloeitijd;
● Een onderhoudsplan met een overzicht van alle planten en hoe ze te onderhouden en een overzicht per maand van de te verrichten werkzaamheden;

Afhankelijk van de manier van uitvoeren kan Henriëtte ook van dienst zijn bij het contact met de hovenier, de begeleiding bij het door u zelf uitvoeren, het bestellen van de beplanting en hulp bij het uitzetten van de beplanting.

Prijzen
Voor een indicatie van de (maximum) prijzen voor een schetsontwerp, definitief ontwerp, gatenplan, beplantingsplan en onderhoudsadvies klik hier.

U kunt Tuinontwerper Apeldoorn Henriëtte Pieterson inhuren voor tuinontwerp, beplantingsplan, gatenplan en onderhoudsplan

Mail of bel tuinontwerper Apeldoorn voor een vrijblijvende kennismaking.
AlleTuinontwerpers.nl : tuinontwerpers voor een persoonlijk tuinontwerp in je regio.

Heeft u ook een interieurstylist voor binnen in huis nodig? Kijk dan eens bij interieurstylist Apeldoorn op AlleStylisten.nl.

Neem vrijblijvend contact op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.