Tuinontwerper Apeldoorn
PCL Klimaatadaptieve tuinontwerpen

E-mail tuinontwerper

PCL Klimaatadaptieve tuinontwerpen
Peter C. Leferink
Tel: 06 28922614
www.pcl-hoveniers.nl

Bel of mail Peter voor een vrijblijvende kennismaking

Tuinontwerper in Apeldoorn | PCL Klimaatadaptieve tuinontwerpen – Peter C. Leferink

Peter C. Leferink werkt als tuinontwerper in Apeldoorn en omgeving. Hij ontwerpt leeftuinen met respect voor haar ecosysteem en een esthetische vormgeving. Schakel hem in voor tuinontwerpen, daktuinen, verticale tuinen, beplantingsontwerpen, buitenkeukens & meubilair, buitenverlichting en watermanagement. Wil je de realisatie zelf uitvoeren of aan PCL overlaten? De keuze is aan jou!

Over Peter

Van origine opgeleid als ingenieur en vormgever heeft Peter vijfentwintig jaar in de mode- en kunstwereld gewerkt: als ontwerper, docent en directeur. De afgelopen tien jaar heeft hij zich meer en meer toegelegd op het begeleiden van talent en het streven naar een betere wereld; voor mensen, voor dieren, voor de wereld waarop we leven. Peter is in hart en nieren een vormgever, maar ook opgegroeid met een intrinsieke liefde voor de natuur. Als kind was het zijn paradijs, als volwassene is het zijn haven, zijn thuiskomen na drukke werkweken. Hij gooide een paar jaar geleden het roer om en zette een punt achter die carrière om een nieuwe groene toekomst te laten groeien. Peter heeft twee jaar de tijd genomen om zich zowel in de praktijk als in de theorie te laten om- en bijscholen. Daarnaast volgde hij een intensieve -handen in de aarde- stage, diverse cursussen en heeft hij meerdere proefprojecten gerealiseerd.

“Het gevoel dat je thuiskomt in je tuin is wat ik wil overbrengen, gekoppeld aan een overtuiging dat een goed tuinontwerp een noodzakelijke schakel is in de gezondheid van onze leefomgeving. Een tuin ontworpen met respect voor haar ecosysteem en een esthetische vormgeving maakt het verschil voor de ‘belevers’ van die tuin en de klimaatbestendige balans tussen mens en natuur. In mijn ontwerpen maak ik graag gebruik van bestaande structuren, waar mogelijk hergebruik en streef ik naar onderhoudsarme tuinen.”

Missie

PCL ontwerpt een klimaatadaptieve groene en persoonlijke droomtuin. Vanuit een klimaatbestendige ambitie gericht op behoud, biodiversiteit, natuurherstel en een gezonde balans tussen mens en natuur.

Buiten is het nieuwe binnen. Mensen zoeken steeds meer rust en harmonie buiten de muren van hun woning. We willen meer buiten te zijn, we hebben meer en meer behoefte aan natuur om ons heen, we zoeken balans in onze hectische levens. Een leeftuin (of terras) moet een plek zijn waar bewoners zich thuis voelen, tot rust komen en kunnen genieten. Daarnaast moet een tuin gezond kunnen blijven in een steeds uitdagender klimaat met vaker lange periodes van droogte of periodes met extreme regenval.

Werkwijze

Een tuinontwerp is maatwerk. Peter komt bij jou thuis voor een vrijblijvende kennismaking. Daarna maakt hij graag een passende offerte voor jou met hierin duidelijke afspraken. Zijn advies is gebaseerd op vakkennis, empathie, esthetische inzichten, en de gelijkwaardige rol tussen de gebruiker en ontwerper.

De vraag naar ontwerpen en beplantingsvoorstellen groeit waarbij mensen de uitvoering ook vaker zelf in beheer nemen. PCL biedt zonder probleem ook enkel ontwerpdiensten aan waarbij je na afloop zelf de realisatie kunt uitvoeren.

Realisatie: zelf of door PCL

Voor projecten waarbij PCL naast een ontwerp ook de realisatie mag aanpakken, werkt Peter nauw samen met een groep hoogwaardige vakmensen: kwekers, hoveniers, stratenmakers, en meer. Per project wordt er een team samengesteld dat perfect past bij de noodzakelijke vakkennis voor een specifieke lokatie en ontwerp.

Onderhoud

Kies je ook voor een onderhoudspakket, dan bezoekt en monitort PCL tweemaal per jaar de tuin. Eenmaal in het najaar en eenmaal in het vroege voorjaar voor de bemesting en (waar noodzakelijk) verantwoorde snoei. Is er een bepaalde aanvulling wenselijk, dan stelt PCL met jou een onderhoudsafspraak op.

Contact met Tuinontwerper Apeldoorn

Benieuwd wat Peter van PCL Klimaatadaptieve tuinontwerpen voor jouw tuin kan betekenen? Neem contact op via het contactformulier of bel 06 28922614 voor een vrijblijvende kennismaking.

Je kunt Tuinontwerper Apeldoorn Peter C. Leferink inschakelen voor tuinontwerpen, daktuinen, verticale tuinen, beplantingsontwerpen, buitenkeukens & meubilair, buitenverlichting en watermanagement in Apeldoorn en omgeving.

Tips en Kansen

Weet jij nog niet wat een ‘wadi’ is en sta jij open voor praktische tips en kansen? Het antwoordt lees je op Peter’s eigen website met diverse praktische tips.

AlleTuinontwerpers.nl : tuinontwerpers voor een persoonlijk tuinontwerp in je regio.

Lees ook eens de klantenreacties over de tuinontwerpers op dit platform.

Neem vrijblijvend contact op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.