Tuinontwerper Nijmegen
De Buitenkamer – Tuinontwerpbureau – Marion Vermeulen

E-mail tuinontwerper

De Buitenkamer tuinontwerp
Marion Vermeulen
Tuinontwerper
Tel: 06 30833559
www.debuitenkamer.info

Bel of mail Marion Vermeulen voor een kennismaking

Tuinontwerper in Nijmegen | De Buitenkamer tuinontwerp

Marion Vermeulen is tuinontwerper in Nijmegen en omgeving. Wil jij ook graag een levende tuin voor je zintuigen? Kies dan voor een tuinontwerp van De Buitenkamer en lees vooral verder.

Bij een tuinontwerp van de Buitenkamer staat de natuur centraal. Jouw tuin is de verbindende schakel tussen jou en de natuur. Een levende tuin is een tuin waarin je de natuur kunt zien, voelen, horen, ruiken én proeven: lekker veel groen om je heen, genieten van een ontluikende bloem, of de geur van thijm na regen. Waarin je kunt genieten van de vogels, bijen en vlinders om je heen. Kortom, een tuin waar je blij en gelukkig in kunt zijn. Dát is Marion’s doel bij het maken van een tuinontwerp.

Over Tuinontwerper Marion Vermeulen

Marion Vermeulen is de vrouw achter tuinontwerpburo de Buitenkamer. Bij ieder tuinontwerp is de natuurbeleving haar startpunt: de tuin moet je met alle zintuigen kunnen waarnemen. Als tuinontwerper is Marion voortdurend op zoek naar de beste lijnen in een tuin om er vervolgens tijdloze buitenruimtes van te maken. Dankzij een weloverwogen beplantingskeuze is er in alle seizoenen leven in de tuin. Tenslotte ontstaat er een evenwichtig geheel doordat de tuin naadloos aansluit bij de opdrachtgever, de woning en de omgeving.

De naam Buitenkamer zegt iets over Marion’s manier van denken. Zij beschouwt de ruimte rondom je huis als een extra kamer; een aanvullende leefruimte. Hier kun je je op een prettige manier ontspannen of juist actief zijn. Samen met de opdrachtgever het ontwerpproces aangaan met de opdrachtgever is voor Marion iedere keer weer een welkome uitdaging. Het start allemaal bij luisteren, vragen stellen en nog meer vragen stellen. Daarna gaat zij met ideeën aan de slag en gebruikt haar creativiteit, kennis en kunde om tot een uniek tuinontwerp te komen.

De Levende Tuin | Goed voor Body & Mind

De Buitenkamer realiseert in jouw eigen tuin een groene en gezonde leefomgeving door er een levende tuin van te maken. Met het creëren van de juiste voorwaarden ontstaat er een groene oase waar dieren zich thuis voelen en waar rekening wordt gehouden met duurzaamheid. Kleine veranderingen maken al een heel verschil. Na een drukke dag tot rust komen door te genieten van de natuur in je eigen tuin? Dat wil toch iedereen. Uit onderzoek blijkt dat mensen zich gelukkiger voelen in een groene omgeving. Zorg dus voor een levende tuin zodat je de natuur van dichtbij kunt beleven.

Makkelijk Tuinieren

Een tuin die voor jóu werkt? Het is makkelijker dan je denkt. Iedere levende tuin heeft zijn eigen evenwicht en microklimaat. Als je hier gebruik van maakt, wordt het tuinieren hkinderspel en hoef je alleen nog maar bij te sturen. Je maakt gebruik van de mogelijkheden van je tuin en schept voorwaarden voor het vestigen van insecten, vogels en kleine zoogdieren. Deze vormen samen met het bodemleven en beplanting voor een voedselpiramide. De aantastingen die wij als storend ervaren, zijn dan voedsel voor een dier dat in jouw levende tuin leeft. Kennis en kunde van natuur en biodiversiteit zijn daarbij onmisbaar.

Een Groene Omgeving

Omdat ons klimaat verandert zullen we in de toekomst o.a. meer last krijgen van wateroverlast in de vorm van fikse stortbuien. Door het regenwater af te koppelen en dit ten goede te laten komen aan de grond kun je dit voorkomen. Daarnaast krijgen we ‘s-zomers “hittestress” door de dichte bebouwing in de steden. Door zoveel mogelijk groen aan te planten is dit effect tegen te gaan. Alles telt hierbij mee, dus ook geveltuintjes en balkon- en daktuinen. Met een paar goed gekozen planten en struiken creëer je ook in de stad een groen paradijsje.

Tuinontwerp | Tuin Traject

Tuinontwerpbureau de Buitenkamer werkt volgens het Tuin Traject. Dit is een proces dat de opdrachtgever en de Buitenkamer samen aangaan. Het proces bestaat uit verschillende onderdelen:
• het ontwerpplan
• het beplantingsplan
• de beplantingslijst
• het Buitenkamer Werkboek.

Tijdens verschillende ontmoetingen wordt dit besproken. Met de uitkomsten van het Tuin Traject kunt u uw tuin zelf realiseren of dit uitbesteden aan een hovenier.

Je kunt Tuinontwerper Nijmegen Marion Vermeulen van tuinontwerpbureau De Buitenkamer inschakelen voor tuinontwerp, tuinschets en 3D visualisaties.

Tuinontwerper of tuinarchitect

Je zocht misschien wel op het woord ’tuinarchitect’ en bent toch op de pagina van deze tuinontwerper in Nijmegen beland. Een korte uitleg: De titel tuin- en landschapsarchitect is beschermd door de wet. Niet iedereen kan en wil zich registreren als tuinarchitect. Deze tuinprofessionals mogen zich dus alleen tuinontwerper noemen. Het zou jammer zijn dat je deze groep mist wanneer je alleen zou zoeken op het woord tuinarchitect in plaats van tuinontwerper. De tuinontwerpers op dit platform zijn stuk voor stuk professioneel, vakkundig, ervaren en gepassioneerd en helpen u graag middels een tuinontwerp aan een nieuwe tuin. Voor meer over het verschil tussen een tuinarchitect en tuinontwerper kun je op de pagina het verschil uitgelegd verder lezen.

Neem vrijblijvend contact op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.