Tuinontwerper Nieuwegein
Gonda Helweg – Vicas Tuinontwerpen

E-mail tuinontwerper

Vicas Tuinontwerpen
Gonda Helweg
Tel: 06-27242728
www.vicas.nl

Maak een afspraak met Gonda voor een kennismaking

Tuinontwerper in Nieuwegein – Gonda Helweg | Vicas Tuinontwerpen

Gonda Helweg is tuinontwerper in Nieuwegein. Tuinontwerpen van Vicas zijn creatief, tijdloos en weerspiegelen bovenal jouw persoonlijkheid. Je kunt hier terecht voor een volledig (of gedeeltelijk) tuinontwerp, beplantingsplan, onderhoudsadvies, een snelle schets en zelfs professionele coaching waarbij je je eigen tuinontwerp maakt.

Wie is het gezicht achter Vicas?

Aanvankelijk begonnen als bouwkundig ingenieur/architect volgde Gonda de opleiding Tuinarchitectuur en startte in 2001 als zelfstandig tuinontwerper. Naast het maken van tuinontwerpen geeft zij ook cursussen (klassikaal en privé) op diverse volksuniversiteiten en op eigen locaties.

“Het geeft mij veel voldoening om mijn ervaring in te zetten en mensen blij te maken met hun nieuwe tuin.”

Voordelen van een professioneel tuinontwerp van Vicas

● Een uniek en creatief tuinontwerp waarin jouw wensen verwerkt zijn
● Aandacht voor de juiste afmetingen, indeling, looproutes en zichtlijnen
● Originele plantenkeuze en een tuin die elk seizoen mooi is
● Onafhankelijk: geen commercieel belang bij aanleg of materiaalkeuze
● Een goede basis, eventueel in fases aan te leggen
● Onderhoud: afgestemd op hoeveel tijd die je hieraan wilt besteden
● Kostenbesparing: de indeling en de planten zijn gelijk goed
● Kostenbesparing: scherpere prijzen voor de aanleg
● Het ontwerp houdt rekening met je budget voor de aanleg

Werkwijze Tuinontwerp

In het eerste gesprek komen jouw wensen uitgebreid aan bod. Wil je een strakke en moderne stijl en sfeer, of liever een romantische tuin? Welke onderdelen wil je terugzien? Wil je juist veel tijd aan onderhoud besteden of liever wat minder? Gonda ontwerpt de tuin speciaal voor jou! Zij zorgt voor de juiste indeling en afmetingen met aandacht voor zichtlijnen, privacy, beleving en bezonning. Ook de aanpak en de kosten worden besproken.

Schetsontwerp

Gonda maakt één of meerdere schetsontwerpen op schaal in potlood met hierop de plaats en vorm van terras(sen), paden, gazon, borders en andere elementen zoals een vijver, overkapping, pergola of speeltoestel. Jullie kiezen samen het beste schetsontwerp om verder uit te werken.

Definitief ontwerp

Het definitief ontwerp bestaat uit een gedetailleerde plattegrond op schaal inclusief informatie over de gekozen materialen. Hierna kun je offertes aanvragen bij hoveniers of zelf de aanleg doen.

Beplantingsplan

Het beplantingsplan omvat een gedetailleerde plantenlijst met plattegrond en genummerde plantvakken. Dankzij uitgekiende combinaties is de tuin in elk seizoen mooi. Er wordt rekening gehouden met bloei en kleur, zon/schaduw, grondsoort, winterbeeld en herfstkleuren.

Onderhoudsadvies

Het onderhoudsadvies vertelt hoe je je tuin mooi kunt houden, de gebruiksaanwijzing van je planten en materialen. Zo weet je precies wanneer en wat je moet snoeien.

Coaching: je maakt je eigen tuinontwerp

Een co-productie: maak je eigen tuinontwerp met professionele coaching door Vicas. Wil je zelf een tuinontwerp te maken, maar heb je nog onvoldoende vakkennis, ervaring en creativiteit? Onder begeleiding ontwerp jij je eigen tuin. Lees hier ervaringen van cursisten.

Deelplan of snelle schets

Heb je alleen een kort advies nodig, een ontwerp voor een deel van de tuin, of heb je genoeg aan een snel schetsontwerp? Ook dat kan! Zelfs on-line advies en tuinontwerp zijn mogelijk.

Contact opnemen met Vicas Tuinontwerpen

Heb je interesse en ben je benieuwd wat Vicas Tuinontwerper Nieuwegein voor jou kan betekenen? Stuur een mail via het contactformulier of bel 06-27242728.

Klantreacties

Hieronder een aantal reacties van klanten. Op de website van Vicas vind je nog meer reviews.

“Wij kunnen Vicas Tuinontwerpen van harte aanbevelen. Gonda Helweg heeft zeer goed geluisterd naar onze tuinwens, waarvan wij zelf niet zagen hoe deze te realiseren. Het resultaat is een ontwerp inclusief beplanting, waarin al onze verlangens wat betreft lay-out en groen, boven verwachting goed gerealiseerd zijn. Perfect.”
Familie Spaander

“Vakvrouw! Vorig jaar hebben wij het ontwerp dat door Vicas is gemaakt zelf uitgevoerd. Dankzij het zeer duidelijke mooi getekende ontwerp hebben wij enorm veel tijd kunnen besparen bij de aanleg. Het beplantingsplan was echt heel gedetailleerd en doordacht. Afgelopen zomer zag de tuin er al meteen heel mooi uit.”
Monique van Hoorn

“Onze tuin is zo ontworpen dat we maximaal gebruik kunnen maken van de ruimte. Door de verrijdbare plantenbakken is de ruimte ook nog flexibel te gebruiken. De beplanting is zo gekozen dat er in elk seizoen iets in bloei staat. Daarnaast zijn er voldoende groene planten waardoor buiten het bloeiseizoen de tuin aantrekkelijk blijft. De tuin voelt knus en tegelijkertijd ruim. Er is een fijne balans tussen groen, steen en water. Door het nauwkeurige ontwerp heeft de hovenier de tuin probleemloos kunnen aanleggen.”
Fam. Kuiper

Neem vrijblijvend contact op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.