Tuinontwerper Zaanstad
Machteld Touburg – Hofplan Tuinontwerpen

E-mail tuinontwerper

Hofplan Tuinontwerpen
Machteld Touburg
Tel: 06-10017521
www.hofplan.nl

Maak een afspraak met Machteld voor een kennismaking

Tuinontwerper in Zaanstad – Machteld Touburg – Hofplan Tuinontwerpen

Machteld Touburg is tuinontwerper in Zaanstad en sinds 2005 eigenaar van Hofplan Tuinontwerpen. Je kunt hier terecht voor een volledig tuinontwerp en beplantingsplan, maar ook voor een eenvoudige schets of een tuinadvies. Machteld maakt door haar jarenlange ervaring van elke tuin een sfeervolle en praktische buitenruimte die helemaal past bij jouw wensen, budget en manier van leven.

Hofplan is de schakel tussen jou en jouw tuin. Tussen jouw wensen en de (on)mogelijkheden van de tuin. Elke tuin is oorspronkelijk en speciaal voor jou ontworpen. Je kunt bij Hofplan terecht voor tuinen in alle soorten en maten: van kleine stadstuinen of balkons tot grote tuinen en zelfs landgoederen. Voor particulieren of bedrijven en instellingen. Hofplan is gevestigd in Wormerveer; één van de kernen van Zaanstad én heeft een tweede vestiging vlakbij Bergen op Zoom. Hofplan is partner van de NvTL, de Nederlandse vereniging voor Tuin- en Landschapsarchitectuur.

Over Hofplan Tuinontwerpen

Machteld Touburg opgegroeid tussen ontwerpers en van jongs af aan al bezig met ruimtelijke vormgeving. Opgegroeid in zowel de stad als de natuur. Het besef van het belang van de plek waar je leeft, waar je binnen en vooral buiten bent. Niet alleen de schoonheid van de plek, maar ook de bruikbaarheid. Planten brengen de plek tot leven en maken van die plek een tuin. Ik ben tuinen gaan ontwerpen omdat het vanzelf gebeurde, het moést zo. Alles komt samen in Hofplan.

Inspiratie komt uit kunst, muziek, architectuur, planten, licht, een moment, een emotie, een beleving, ruimte… Meestal juist als ik niet ‘op zoek’ ben, maar terwijl ik met iets totaal anders bezig ben. Als een ingeving, intuïtief.
De tuineigenaren zijn heel belangrijk. Geen twee mensen zijn hetzelfde, geen twee momenten vergelijkbaar. Elke tuin heeft zijn eigen problemen en kansen. Alles ontwikkelt zich tot iets nieuws. Elke tuin is weer anders, een nieuwe uitdaging. Altijd kom ik tot een passende oplossing!

De tuin: jouw eigen wereld
De tuin is een belangrijke plek. Een plek om te ontspannen, spelen, eten of om naar te kijken. Een tuin maken vraagt vakmanschap. Wie zijn tuin overlaat aan de ervaring, creativiteit en vakmanschap van Hofplan Tuinontwerpen wil nooit meer verhuizen. De kracht zit in het vertalen van de wensen van de tuineigenaren in een bijzondere tuin die precies bij hem of haar past. Een fijne tuin is een feest van herkenning, fantasierijk, inspirerend, oorspronkelijk en praktisch. De ruimte is gevangen in vorm, functie en sfeer. Zichtbaar en steeds terugkomend zijn goede verhoudingen, een logische indeling, fijne zichtlijnen en ritme, kleurgebruik en materialen. De planten brengen de tuin tot leven.

Jouw tuin is uniek!
Elke tuin heeft een eigen karakter, een eigen sfeer. Voor iedereen is dat weer anders: bruisend en spannend of juist een stukje natuur? Rustig en meditatief of een speelplek? Hoe klein of groot je tuin ook is, een goed ontwerp maakt er jóuw plek van.

Jouw tuin, dat ben jij!
De tuin is er voor de mens die ‘m gebruikt, het is een relatie tussen een mens en een plek. De tuin moet je passen, bij je horen. Onderhoudsarm als je er vooral in uit wilt rusten. Met een forse overkapping en bbq als je graag een feestje geeft. Of een plantenparadijs als je van tuinieren houdt. Jouw tuin vergroot je woonplek en sluit aan op jouw manier van leven.

Werkwijze

Jouw tuin verdient de volledige aandacht. We gaan niet overhaast te werk, een tuin gaat vele jaren mee en is een investering. Goed naar jou luisteren en goed kijken naar de tuin. Met vakkennis, ervaring en creativiteit ontwerpt Hofplan via een doordachte methodiek jouw droomtuin.

Eerst vrijblijvend even kennismaken in een persoonlijk gesprek op locatie. We bespreken jouw wensen en bepalen samen welk type ontwerptraject het beste bij je past. Dat kan een tuinadvies zijn, een globale schets of een volledig ontwerp. Digitaal getekend of met de hand. Met of zonder beplantingsplan. Er is veel mogelijk en omdat het altijd maatwerk is, ​lopen de prijzen uiteen. Maak gerust een afspraak voor een kosteloos en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Je ontvangt dan een individuele offerte op maat. Bel Machteld Touburg op 06-10017521 of stuur een mail via het contactformulier.

Voor een tuinontwerp is het belangrijk alles goed in kaart te brengen: wensen en ideeën, maar ook de plek. Er moet met van alles rekening gehouden worden: afmetingen, de woning, zon en schaduw en omliggende factoren als uitzicht of privacy. Dan begint het creatieve proces: schetsen, denken en opnieuw beginnen. Totdat het laatste stukje van de puzzel past.

De beplanting is essentieel in een tuin. Worden het sobere plantvakken en strakke hagen of weelderige borders met veel variatie? Ook hier gaat het erom dat de tuin bij jou past. In alle seizoenen aantrekkelijk. Kleur, geur, textuur. Veel volume of licht en transparant. Contrast in kleur of juist harmonieus.

Aan het begin van het ontwerptraject hebben we al besproken of je de tuin zelf gaat aanleggen of dat een hoveniersbedrijf dat voor je komt doen. Het is belangrijk dat de tuin wordt zoals hij is ontworpen. Hofplan heeft in de loop der jaren een netwerk opgebouwd met betrouwbare hoveniers en leveranciers. Dat netwerk is ook voor jou beschikbaar. Vanzelfsprekend kan ook het onderhoud van de tuin uitbesteed worden aan een specialist.

Contact opnemen met Machteld

Heb je interesse en ben je benieuwd wat Tuinontwerper Zaanstad voor jou kan betekenen? Stuur een mail via het contactformulier of bel Machteld Touburg op 06-10017521.

Mail of bel Tuinontwerper Zaanstad voor een vrijblijvende kennismaking.
AlleTuinontwerpers.nl : tuinontwerpers voor een persoonlijk tuinontwerp in je regio

Neem vrijblijvend contact op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.